Filteren
Filteren
Primer
Lijmen en kittenUitleg
Prijs
tot

Met alleen EPDM bent u er niet!

EPDM Primer 0,5 liter
   Prijs op aanvraag
  Prijzen en levertijden kunnen afwijken, wilt u de exacte prijs en exacte levertijden? Neem contact op
  EPDM Primer 1 liter
    Prijs op aanvraag
   Prijzen en levertijden kunnen afwijken, wilt u de exacte prijs en exacte levertijden? Neem contact op
   EPDM Primer 3,78 liter
     Prijs op aanvraag
    Prijzen en levertijden kunnen afwijken, wilt u de exacte prijs en exacte levertijden? Neem contact op
    Grote voorraad, snel geleverd
    Eigen transport en flexibel
    Komo certificering
    Hét bewijs van kwaliteit
    Deskundig advies
    Onze technische helpdesk staat voor u klaar
    Compleet dakpakket
    Zonder gedoe alles in één pakket bestellen

    EPDM- toebehoren

    Gaat u een dak bedekken? Een nieuw dan of een oud dak, het maakt voor de benodigde bouwmaterialen niet uit. Naast de EPDM-folie heeft u altijd EPDM-toebehoren nodig om het EPDM vast te maken aan uw dak. Hieronder volgt een opsomming van wat u allemaal nodig heeft om uw dak waterdicht te maken!

    Contactlijm en kit voor het verwerken van epdm?  

    Hier vindt u diverse soorten contactlijm en kit mogelijkheden om uw EPDM dakbedekking te verwerken. Bij onze producten leggen wij u uit hoe het materiaal verwerkt kan worden. Door middel van onze technische gegevens weet u meteen met wat voor materiaal u te maken heeft. Belangrijk om te weten! 

    Wat voor ondergrond heeft u? Onze contactlijm en kit kan gebruikt worden op bijna alle houtsoorten, zink, metaal, rubber, HPL, kunststof (behalve PE en PP). Al onze producten zijn voorradig en kunnen snel geleverd worden. Bij ons aan het magazijn kunt u direct afhalen. 

    EPDM contactlijm 

    Wanneer u een EPDM membraam heeft aangeschaft is het noodzakelijk deze goed te verwerken met een goede contactlijm. In ons assortiment kunt u een goede EPDM contactlijm vinden van Red Fox. Contactlijm dient altijd dubbelzijdig aangebracht te worden op EPDM en de ondergrond voor juiste verwerking en hechting. De contactlijm van Red Fox kan op diverse ondergronden worden gebruikt. Denk aan hout, zink, metalen, rubber, kunststof etc… 

    Wat heeft u precies nodig of hoeveel lijm heeft u nodig om de EPDM dakfolie te verwerken?
    Wanneer u een dak waterdicht wilt maken gaat u van tevoren na wat de afmetingen zijn van het te beplakken stuk. Neem naast de netto dakmaat altijd wat extra zodat u niet tekortkomt in epdm dakbedekking of contactlijm. Het zou heel vervelend zijn wanneer u het dak niet af kunt maken. Wanneer u de m² heeft berekend neem dan als vuistregel aan dat u per 4m² minimaal 1 liter contactlijm nodig heeft. 

    Contactlijm verwerken Hoe gaat u contactlijm verwerken?
    Ten eerste is het belangrijk te weten op welke manier u contactlijm kunt verwerken. Voor zakelijke klanten hebben wij vaak een drukvat contactlijm (17Kg) gecombineerd met een slang van 5 meter en een spuitpistool. Wanneer u meerdere daken of grote daken van circa 80m² gaat verwerken dan kunt u inderdaad een drukvat aanschaffen. Hierin vindt u grote tijdwinst en verwerken van epdm dakbedekking gaat nog sneller dan met de hand. Wanneer u 1 dak gaat verwerken of een klein dak dan bieden wij u mooie kleine blikverpakkingen contactlijm aan van 2,5 liter, 5 liter, 10 liter en 25 liter. U hoeft dan minder af te nemen en scheelt dat in prijs. De contactlijm kunt u in een verfbak gieten waarna u met een vachtroller de lijm op de ondergrond of epdm aanbrengt. Ongeacht welke contactlijm u koopt de verwerking blijft hetzelfde. 

    Wanneer u de contactlijm heeft aangebracht zorg ervoor dat deze een aantal minuten kan drogen. Wanneer u te snel de epdm verwerkt ontstaan er later bellen of plooien onder het epdm membraam. In eerste instantie lijkt het dak strak verwerkt, maar later kan dit toch plooien geven. Geef contactlijm de tijd om te drogen, dit is zeer belangrijk voor een goede verwerking. De lijm mag niet meer nat of vochtig aanvoelen. 

    Contactlijm 

    • Easy-contact contactlijm
    • Dubbelzijdig aanbrengen, zowel EPDM als de ondergrond              
    • Bestand tegen hitte
    • Droogtijd van circa 5-7 minute
    • Op kamertempratuur bewaren

    Epdm kit of MS polymeer kit 

    MS polymeer kit is een hoogwaardige elastische lijm- en constructievoegkit voor bouw, dakbedekking en carrosserie. Hecht uitstekend op diverse ondergronden als Polyester, PU, scheepsdeknaden, rvs, hout, aluminium etc. De kit heeft de zeer goede eigenschap door elastisch te blijven, wat belangrijk is voor een EPDM dakbedekking die ook elastisch is. Daarnaast blijft de EPDM kit flexibel en sterk en weerstaat uitdroging. 

     De EPDM kit hebben wij in uitvoeringen van een kitpatroon 290ml en worst uitvoering van 600ml. 

    Daarnaast hebben wij nog een Aquaking ms sealer in het assortiment, welke voor vijvertoepassingen meer geschikt is. Deze kit kan op vochtige ondergronden goed aangebracht worden. Tevens voor dak ook zeer geschikt.             

    MS Polymeer kit

    • EPDM MS polymeer kit
    • Hoogwaardige elastische lijm- en constructiekit
    • Kan toegepast worden op licht vochtige ondergronden


    Verfroller & Verfbak   

    • Verfroller met een verfbak
    • Roller 20 cm voor het verwerken van lijmen
    • Verfbak 24 x 32 cm

    Aandrukroller

    • Aandrukken van opstaande randen
    • Handvat + rubber rolletje
    • Geschikt voor éénmalig gebruik

    Aluminium daktrim als randafwerking 

    Na het leggen en verwerken van een EPDM membraam wordt het tijd om een dakrand af te werken. Uit ons assortiment bieden wij u aluminium daktrimmen aan. Een andere benaming hiervoor is dakrandprofiel. Met een aluminium daktrim kunt u eenvoudig uw EPDM vastzetten op een opstaande rand. Tevens heeft een daktrim als doel een opstaande rand af te werken. Voor het aanzicht geeft dit een mooie afwerking. Hieronder vindt u in ons assortiment de standaard daktrimmen, kraaltrimmen etc. 

    Wat is een daktrim? 

     Aluminium daktrim is een randafwerking voor boeiboord, dakgoot, opstaande rand etc. Deze dient als afwerking en afscherming, maar ook als een zichtbare design afwerking. Wordt vaak toegepast op een plat dak met EPDM dakbedekking, bitumen of pvc-dakbedekking. Een aluminium daktrim is universeel in te zetten als randafwerking. Een daktrim kunt u vaak in de kleur brut aluminium vinden. 

    Waarom een daktrim monteren? 

    Naast afwerken, biedt een daktrim ook bescherming tegen weersinvloeden. Belangrijk is dat uw dakbedekking onder de daktrim geplaatst wordt. Randen zijn namelijk vaak gevoelige punten waar het met vocht mis kan gaan. Daarom raden wij aan om de dakbedekking over de opstaande rand heen te werken en daarop de daktrim te plaatsen. Later kunt u aan de voorzijde de dakbedekking gelijk aan de daktrim afsnijden. Wanneer een dakbedekking onder een daktrim zit, is er bijna geen kans op lekkage. Vraag ons om advies wanneer u niet helemaal duidelijk is hoe een daktrim te bevestigen, door contact op te nemen met onze klantenservice

    Let op!

    Bij daktrim geldt overigens dat goedkoop uiteindelijk duur koop is. U kunt beter investeren in de juiste daktrim en het goed monteren van dit product.

    Aluminium Daktrimmen

    • Aluminium
    • Lengtes 2,5 mtr
    • Hoekstukken 90 graden, l= 40 cm x 40 cm

    Dakdoorvoeren

    EPDM dakdoorvoer kopen bij RedFox 

    Een EPDM dakdoorvoer is vaak noodzakelijk wanneer je je hemelwater wil afvoeren bij een plat dak of een dak met een lichte helling. Een EPDM dakdoorvoer is bedoeld om alle regen, hagel en sneeuw af te voeren om zo toekomstige lekkages en andere problemen te voorkomen. Hieronder volgt een toelichting over de verschillende soorten dakdoorvoeren die wij vanuit ons assortiment bieden. Zo heeft u de beste informatie over welke soort dakdoorvoer u het beste kan toepassen.

    Stadsuitloop

    De EPDM stadsuitloop is het verbindingsstuk tussen het dak en de regenpijp. Bij de stadsuitloop komt de doorvoer horizontaal aan de zijkant van het dak te zitten. Aan je EPDM dakdoorvoer monteer je vervolgens weer een ander type stadsuitloop welke de hoek naar beneden vormt. De aluminium stadsuitloop heeft een opening aan de bovenkant voor makkelijk onderhoud.

    Onderuitloop

    Bij een onderuitloop komt de doorvoer aan de onderkant van het dak te zitten. Deze komt dus in tegenstelling tot de EPDM stadsuitloop niet aan de zijkant van je dakconstructie maar loopt eronder uit. Dit kan bijvoorbeeld bij een overkapping of veranda. Je kan deze type uitloop ook gebruiken wanneer je dak een stuk doorloopt ten opzichten van je muur.

    Onderuitloop of stadsuitloop?

    Welke type EPDM dakafvoer heeft u nodig? In het dakvlak of de dakopstand wordt de EPDM hemelwaterafvoer verwerkt om zo de afvoer van water plaats te laten vinden. Welke dakdoorvoer u nodig heeft, is vooral afhankelijk van de constructie.

    Onderuitloop:  om het water onderlangs af te voeren, heeft u een onderuitloop nodig.

    Stadsuitloop: voor afwatering zijwaarts, dan reden wij de stadsuitloop aan.  

    Hoe monteer ik een EPDM dakdoorvoer?

    Bij het monteren van een dakdoorvoer is het belangrijk dat eerst het hele dak is voorzien van EPDM dakbedekking. Beide soorten EPDM dakdoorvoer kunnen op dezelfde manier worden gemonteerd op dak, middels het aanbrengen van  MS Polymeer Kit. Hiermee kit u de uitloop vast aan de dakbedekking, zodat  er een goede verbinding is tussen de lagen EPDM dakbedekking. Om het resultaat zo goed als mogelijk te maken, raden wij u aan om een klein beetje kit onder de flap uit te laten komen. Dit voorkomt dat er vuil of water tussen de lagen EPDM kan komen. 

    Dakdoorvoeren

    • Dakdoorvoer rond of stadsuitloop rechthoek
    • EPDM slap
    • Te bevestigen met EPDM-kit (met speciale EPDM-kit)

    Wij bieden alle producten aan op onze website en u kunt ze eenvoudig bij ons bestellen. Mocht u er niet uitkomen of u heeft behoefte aan advies over welke producten u nodig heeft, neem dan contact op met onze klantenservice.