Filter

Categorie

Subcategorie

Kleur

EPDM-toebehoren

Een nieuw of een oud dak bedekken, naast de EPDM-folie zijn er altijd EPDM-toebehoren nodig om de EPDM op het dak te leggen. Hieronder vindt u alle toebehoren zoals dakdoorvoeren, tape, montage en dakontluchting. Zo maakt u het dak waterdicht. Een dakdoorvoer is noodzakelijk als u hemelwater wilt afvoeren van een plat- of licht hellend dak. Via een onderuitloop wordt het water onderlangs afgevoerd en met een stadsuitloop wordt het zijwaarts afgevoerd.

70 resultaten

EPDM-toebehoren

Gaat u een dak bedekken? Een nieuw of een oud dak, het maakt voor de benodigde bouwmaterialen niet uit. Naast de EPDM-folie heeft u altijd EPDM-toebehoren nodig om het EPDM vast te maken aan uw dak. Hieronder volgt een opsomming van wat u allemaal nodig heeft om uw dak waterdicht te maken!

Lijmen en kitten

Voor het leggen van de EPDM heeft u lijm en kit nodig, deze producten zijn te vinden onder de categorie lijmen en kitten waar we een groot aanbod hebben in geschikte EPDM lijm en kit van ons eigen RedFox® label. Hier zijn ook lijmsets te vinden met aandrukrollers, vachtrollers, padhouders, spuitpistolen, EPDM slangen etc.

EPDM dakdoorvoeren: stadsuitloop of onderuitloop?

Een EPDM dakdoorvoer is vaak noodzakelijk wanneer je je hemelwater wil afvoeren bij een plat dak of een dak met een lichte helling, Een EPDM dakdoorvoer is bedoeld om alle regen, hagel en sneeuw af te voeren om zo toekomstige lekkages en andere problemen te voorkomen.

Stadsuitloop: De EPDM stadsuitloop is het verbindingsstuk tussen het dak en de regenpijp. Bij de stadsuitloop komt de dakdoorvoer horizontaal aan de zijkant van het dak te zitten. Aan de EPDM dakdoorvoer monteert u vervolgens weer een ander type stadsuitloop welke de hoek naar beneden vormt. De aluminium stadsuitloop heeft een opening aan de bovenkant voor makkelijk onderhoud. U kiest voor een stadsuitloop als er zijwaarts water afgevoerd moet worden.

Onderuitloop: Bij een onderuitloop komt de doorvoer aan de onderkant van het dak te zitten. Deze komt dus in tegenstelling tot de EPDM-stadsuitloop niet aan de zijkant van je dakconstructie, maar loopt eronder uit. Dit kan bijvoorbeeld bij een overkapping of veranda. Je kan dit type uitloop ook gebruiken wanneer het dak een stuk doorloopt ten opzichte van de muur. Een onderuitloop is dus om onderlangs water af te voeren.

Menu