Filter

Categorie

Subcategorie

Rolbreedte

Lengte

Dikte

Kleur

EPDM-pakketten

RedFox EPDM heeft voor de doe-het-zelver EPDM-pakketten ontwikkeld. Uit ervaring blijkt dat de vraag naar EPDM-pakketten groot wordt. RedFox biedt u een groot assortiment aan pakketten aan met vele verschillende afmetingen waarbij u keuze heeft uit een stadsuitloop of een onderuitloop. Deze keuze bepaalt het soort pakket dat u bestelt. Wij leveren uit voorraad en uw order wordt binnen 1-3 werkdagen bezorgd. Let op dat u bij het meten van uw dak rondom 25-30 cm extra rekent i.v.m. opstaande randen, zo komt u niks tekort.

242 resultaten

Handleiding EPDM-pakket

EPDM zelf leggen is eenvoudig met een goede handleiding. RedFox® heeft een montagehandleiding waarin u stapsgewijs door het proces heen geholpen wordt. Daarnaast zijn er instructievideo's te vinden op ons YouTube kanaal waarin alles duidelijk wordt uitgelegd. Komt u er niet zelf uit? Dan bieden wij u graag telefonisch hulp aan. Bij grote projecten raden wij aan om de EPDM door een ervaren dakdekker te laten leggen: zo bent u verzekert van garantie op de materialen en op hun werk.

EPDM-pakket RedFox® | Onderuitloop of stadsuitloop?

Sinds enkele jaren hebben we EPDM-pakketten ontwikkeld. In eerste instantie allemaal met een onderuitloop, omdat dit voor een overkapping of plat dak het meeste gebruikt wordt. De onderuitloop kan een onderdeel zijn van de dakuitloop van een plat dak. Bij de onderuitloop wordt het regenwater recht door de dakvloer naar beneden afgevoerd of recht door de dakvloer en dan in door een haakse pijp naar een verticale regenpijp.

De stadsuitloop is een element die iets schuin loopt en die in de dakrand is verwerkt en maakt de verbinding tussen een plat dak en een regenpijp. Wilt u een verlenging van uw stadsuitloop of wilt u de stadsuitloop op een buis aansluiten, dan kunt u onze HWA stadsuitloop in de gewenste maat mee bestellen.

Bedenk voor het bestellen dus goed of u een stadsuitloop of onderuitloop nodig heeft. De EPDM-pakketten zijn dusdanig afgestemd, zodat u voldoende materialen heeft om een dak waterdicht te maken. Heeft u afwerking nodig, zoals daktrimmen, dan kunt u deze op onze webshop bij bestellen. Onze pakketten hebben standaard breedtes en kunt u vinden op onze website.

Hoe monteert u een EPDM-pakket?

Bij elk pakket wordt er voldoende contactlijm, een dakdoorvoer en een verwerkingspakket geleverd om het EPDM op uw plat dak te monteren. Tevens is een montagehandleiding bijgesloten om u in stappen door de montage van het EPDM heen te loodsen. De EPDM-pakketten hebben wij standaard op voorraad liggen en kunnen na uw opdracht binnen enkele werkdagen geleverd worden.

Kies ik bodemlijm of contactlijm?

Op onze webshop vindt u diverse EPDM-pakketten. Zo leveren we EPDM-pakketten met bodemlijm of contactlijm. Het type lijm is afhankelijk van wat u het handigste vindt om te verwerken. Klik hier om te lezen over de specificaties van bodem- en contactlijm.

  • Bodemlijm wordt vaak enkelzijdig aangebracht. Het voordeel is dat u genoeg tijd heeft om de EPDM goed te verwerken. Bodemlijm is enkel voor een houten ondergrond geschikt.
  • Contactlijm kan op diverse ondergronden aangebracht worden. EPDM Contactlijm gebruik je om EPDM folie direct op de ondergrond te verlijmen. De contactlijm moet zowel op het EPDM als de ondergrond worden aangebracht voor de juiste hechting.

Afmetingen in uw EPDM-pakket

Wanneer u een EPDM-pakket bestelt, let dan op de afmeting. Hierdoor kan voorkomen worden dat u uiteindelijk te weinig EPDM heeft om uw dak volledig mee te bedekken. Een handige tip is dat u bij het netto dakmaat circa 25-30cm rondom extra rekent i.v.m. de opstaande randen en wat overlap. EPDM-pakketten kunt u tevens bestellen, uitgebreid met isolatie. Indien de onderuitloop door het dakvlak van een verwarmde ruimte gaat, dan wordt er immers isolatie toegepast. Houd hier rekening mee, zodat u het goede pakket bestelt.

Hoe bestel ik een EPDM-pakket?

U kunt natuurlijk uw EPDM en toebehoren allemaal apart bestellen. Voor diegenen, die echter écht ontzorgd willen worden, hebben we diverse EPDM-​dakpakketten ontwikkeld. In een compleet EPDM dak pakket zitten alle benodigdheden in de juiste hoeveelheden om uw dak waterdicht te maken: EPDM, een onder- of stadsuitloop, RedFox® Polymeer kit, een complete lijmset, een montagehandleiding en contactlijm.

Daktrimmen | een professionele afwerking

Bovendien kunt u uw EPDM dakbedekking professioneel afwerken met onze daktrimmen. Deze dient u los te bestellen, dus naast het complete pakket! In het pakket wordt duidelijk vermeld wat er wel in zit. Daktrimmen zijn gemakkelijk op onze website bij te bestellen en kunnen samen met uw EPDM-pakket bezorgd worden.

Menu