Filter

Categorie

Subcategorie

Kleur

Prijs

Van
Tot

Opties

EPDM-toebehoren

Een nieuw of een oud dak bedekken, naast de EPDM-folie zijn er altijd EPDM-toebehoren nodig om de EPDM op het dak te leggen. Hieronder vindt u alle toebehoren zoals dakdoorvoeren, tape, montage en dakontluchting. Zo maakt u het dak waterdicht. Een dakdoorvoer is noodzakelijk als u hemelwater wilt afvoeren van een plat- of licht hellend dak. Via een onderuitloop wordt het water onderlangs afgevoerd en met een stadsuitloop wordt het zijwaarts afgevoerd.

70 resultaten

EPDM-toebehoren

Gaat u een dak bedekken? Een nieuw dan of een oud dak, het maakt voor de benodigde bouwmaterialen niet uit. Naast de EPDM-folie heeft u altijd EPDM-toebehoren nodig om het EPDM vast te maken aan uw dak. Hieronder volgt een opsomming van wat u allemaal nodig heeft om uw dak waterdicht te maken!

Lijmen en kitten

Voor het leggen van de EPDM heeft u lijm en kit nodig, deze producten zijn te vinden onder de categorie lijmen en kitten waar we een groot aanbod hebben in geschikte EPDM lijm en kit van ons eigen RedFox® label. Hier zijn ook lijmsets te vinden met aandrukrollers, vachtrollers, padhouders, spuitpistolen, EPDM slangen etc.

EPDM dakdoorvoeren bij RedFox®

Een EPDM dakdoorvoer is vaak noodzakelijk wanneer je je hemelwater wil afvoeren bij een plat dak of een dak met een lichte helling, Een EPDM dakdoorvoer is bedoeld om alle regen, hagel en sneeuw af te voeren om zo toekomstige lekkages en andere problemen te voorkomen. Hieronder volgt een toelichting over de verschillende soorten dakdoorvoeren die wij vanuit ons assortiment bieden. Zo heeft u de beste informtatie over werlke soort dakdoorvoer u het beste kan toepassen.

Stadsuitloop

De EPDM stadsuitloop is het verbindingsstuk tussen het dak en de regenpijp. Bij de standsuitloop komt de dakdoorvoer horizontaal aan de zijkant van het dak te zitten. Aan je EPDM dakdoorvoer monteer je vervolgens weer een ander type stadsuitloop welke de hoek naar beneden vormt. De aluminium stadsuitloop heeft een opening aan de bovenkant voor makkelijk onderhoud.

Onderuitloop

Bij een onderuitloop komt de doorvoer aan de onderkant van het dak te zitten. Deze komt dus in tegenstelling tot de EPDM-stadsuitloop niet aan de zijkant van je dakconstructie, maar loopt eronder uit. Dit kan bijvoorbeeld bij een overkapping of veranda. Je kan deze type uitloop ook gebruiken wanneer je dak een stuk doorloopt ten opzichte van je muur.

Onderuitloop of stadsuitloop?

Welke type EPDM dakafvoer heeft u nodig? In het dakvlak of de dakopstand wordt de EPDM hemelwaterafvoer verwerkt om zo de afvoer van water plaats te laten vinden. Welke dakdoorvoer u nodig heeft, is vooral afhankelijk van de constructie.

onderuitloop: onderlangs water afvoeren​

stadsuitloop: zijwaarts water afvoeren

Wij bieden alle producten aan op onze website en u kunt ze eenvoudig bij ons bestellen. Mocht u er niet uitkomen of u heeft behoefte aan advies over welke producten u nodig heeft, neem dan contact op met onze klantenservice.

Menu