Zinken-dakgoot-sfeer

Zinken dakgoot, dé dakafwerking van het moment!

Zinken dakgoten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Naast de vele voordelen die het product biedt, is het bovendien een plaatje voor uw huis. In deze blog gaan wij dieper in op het product, de montage en de vele voordelen van een zinken dakgoot.

Wat is zink?

Zink is een chemicaliën met het symbool Zn op het periodiek systeem van elementen en heeft atoomnummer 30. Zink is een overgangsmetaal en heeft de eigenschappen van een goede elektrische geleider, is corrosiebestendig en heeft een relatief laag smeltpunt. Zink is een zilverwit metaal dat aan de lucht snel oxideert en een laagje zinkoxide vormt.

Toepassing zink

Zink wordt veel gebruikt in de bouw- en constructie industrie, vanwege zijn corrosiebestendigheid en sterkte. Het wordt ook veel gebruikt als beschermende coating op staal en ijzer. Andere toepassingen van zink zijn onder meer het maken van batterijen, verf, cosmetica en

Zink is een populair materiaal voor dakgoten vanwege de duurzaamheid en de esthetische uitstraling. Het materiaal is bestand tegen corrosie en kan tegen extreme weersomstandigheden. Daarnaast is zink ook gemakkelijk te bewerken en te vormen, waardoor het geschikt is voor verschillende dakgootstijlen.

De vele voordelen van zinken dakgoten

Zink is een veelzijdig materiaal dat vaak gebruikt wordt voor dakgoten vanwege de vele voordelen die het biedt. Enkele toepassingen van zinken dakgoten zijn:

  1. Waterafvoer: De belangrijkste functie van dakgoten is om regenwater op te vangen en af te voeren, en zinken dakgoten zijn hier bijzonder geschikt voor. Zink is namelijk bestand tegen corrosie, waardoor de dakgoten lang meegaan en effectief blijven werken.
  2. Duurzaamheid: Doordat zink bestand is tegen corrosie, is het een duurzaam materiaal voor dakgoten. Zinken dakgoten gaan vele jaren mee en hebben weinig onderhoud nodig.
  3. Esthetiek: Zink heeft een glad oppervlak en geeft daardoor een mooie, strakke uitstraling aan de dakgoot. Zinken dakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor ze bij vrijwel elk type dak passen.
  4. Milieuvriendelijkheid: Zink is een duurzaam materiaal dat van nature recyclebaar is. Dit maakt zinken dakgoten een milieuvriendelijke keuze voor het afvoeren van regenwater.
  5. Eenvoudige installatie: Zinken dakgoten zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Ze zijn licht van gewicht, waardoor ze snel en gemakkelijk op de juiste plek kunnen worden geplaatst.
  6. .Bestand tegen extreme weersomstandigheden: Zink is bestand tegen de meeste weersomstandigheden, en kan worden gebruikt in zowel warme als koude klimaten

Kortom, zinken dakgoten zijn een veelzijdige en duurzame keuze voor het afvoeren van regenwater. Ze bieden esthetische, milieuvriendelijke en praktische voordelen die de investering zeker waard zijn.

Montage en onderhoud

Zinken dakgoten kunnen op maat gemaakt worden en worden met traditionele soldeertechnieken samengevoegd. Door het solderen ontstaat er een naadloze afwerking en zorgt het voor een lange levensduur. Om de dakgoot van zink aan elkaar te verbinden, dien je de uiteinden te zacht solderen. Door het solderen wordt de verbinding waterdicht gemaakt.

Let op! Indien de dakgoot langer dan 12 meter is, is het noodzakelijk om er expansiestukkentussen te plaatsen. Een expansiestuk helpt namelijk de krimp en uitzetting van het zink door temperatuurswisselingen op te vangen. Door gebruik van deze expansiestukken worden eventuele scheuren bij de soldeernaden in de toekomst voorkomen.

Voor het monteren van een zinken goot worden gootbeugels gebruikt.


Let op! Zorg ervoor dat deze gootbeugels worden verdeeld over de totale lengte van de zinken goot met een maximale afstand van 66 cm, om doorhangen van de zinken goot te voorkomen.

Let op! De beugels aan het uiteinde dienen maximaal 20 cm van het zinken kopschot of zinken binnen hoekstuk of buiten hoekstuk te zijn bevestigd.

Om zinken dakgoten te onderhouden, is regelmatig schoonmaken belangrijk om ophoping van vuil en bladeren te voorkomen. Tevens raden wij het altijd aan om een jaarlijkse controle op lekkage en scheurtjes te houden voor een langere duurzaamheid van ons product.

RedFox®

Zoals u van ons gewend bent, leveren wij de beste kwaliteit in product tegen de scherpste prijs! In onze webshop vindt u een groot assortiment van de verschillende benodigdheden om eventueel zelf aan de slag te kunnen gaan met monteren van de zinken dakgoot. Mocht u vragen hebben over de beschikbare maten, toepassingen en montage? Neem dan zeker contact op met ons deskundig team, zij denken graag met u mee!

Deel via

Bekijk hier gerelateerde berichten

Unilin-isolatie-sfeer2

Isoleren met Unilin PIR isolatie

Een goede isolatie is belangrijk voor de verduurzaming van het huis, zo is het kostenbesparend omdat je minder warmte verliest en de temperatuur beter behouden blijft in huis. Zo is er minder energie ...

Redactie RedFox
01-05-2024
Lees meer
IMG_3923

RedFox® eigen transport

Omdat de meeste orders niet met de normale pakketdienst mee kunnen leveren wij vaak zelf de bestellingen op het gewenste afleveradres. Zo weten we zeker dat uw order in goede staat en op de afgesproke...

Redactie RedFox
29-04-2024
Lees meer
Menu