AdobeStock_203043489

Onderlaag goed schoonmaken is het halve werk

Bij de kantoorunit hebben we als eerste stap de oude daklaag eraf gehaald en de onderlaag goed schoon gemaakt. We zagen al snel dat de houtlaag in orde was. Toch hebben we voor de zekerheid een plaatje multiplex van 6 mm erop geschroefd. Hierdoor hadden we een mooie strakke basis om mee te beginnen.

Eén van onze eerder projecten was het bedekken van een dak van een kantoorunit met EPDM. De unit had een afmeting van 6 x 6 meter en had als dakbedekking een oude bitumen daklaag erop zitten, die op diverse punten lekkages had. In zo'n geval adviseren wij altijd de oude daklaag eraf te halen, zodoende kunt u meteen controleren of wat eronder zit goed is of vervangen moet worden. Een andere optie is de oude daklaag erop laten liggen en er dampwerende folie overheen leggen, daarna platen isolatie erop en dan pas verlijmen met EPDM.

Het EPDM laten rusten is erg belangrijk!

De tweede stap bestond uit het goed leggen van het EPDM, waarbij we rondom 20 cm extra (dan de netto dakmaat) hebben aangehouden. Het is dan heel belangrijk om het EPDM minimaal een half uur te laten rusten. Daarna hebben we de lange zijden naar binnen gevouwen. Dit maakt het makkelijker te verwerken en op het dak lopen kan dan makkelijker. Daarna hebben we het EPDM terug gevouwen naar het midden, waardoor wij vanuit het midden naar de zijkanten toe konden werken. Een voordeel nhierbij is dat we dan grote vlakken in kunnen spuiten met een dubbelzijdige contactlijm.

Hoeken en dakdoorvoer meenemen

Na het grote vlak te hebben verwerkt, gaan we als stap drie de opstaande randen afwerken. Hier komen we meteen ook de hoeken tegen. Dit is een kwestie van invouwen en met contactlijm vastlijmen. U kunt op ons Youtube-kanaal hierover een tutorial vinden waarin uitgelegd wordt hoe dit moet gebeuren. Het maken van een dakdoorvoer, die we hierna hebben gemaakt in de unit, kunt u ook bekijken op ons Youtube-kanaal. Dit geldt ook voor de dakdoorvoer die we hebben gemaakt in de unit. Zo kan overtollig water op eenvoudige wijze afgevoerd worden.

Dak professioneel afwerken

De eindstap is de opstaande randen afwerken met een daktrim en twee stukken EPDM aan elkaar verbinden met een coverstrip. Een coverstrip is een enkellaags zelfklevende strip van circa 15 cm breed, die in combinatie met primer twee stukken EPDM aan elkaar kan verbinden. De coverstrip in combinatie met primer gaat verkleven en vulkaniseren met de overlappende EPDM-stukken.

Het resultaat: een 100% waterdicht daksysteem!

Deel via

Bekijk hier gerelateerde berichten

Unilin-isolatie-sfeer2

Isoleren met Unilin PIR isolatie

Een goede isolatie is belangrijk voor de verduurzaming van het huis, zo is het kostenbesparend omdat je minder warmte verliest en de temperatuur beter behouden blijft in huis. Zo is er minder energie ...

Redactie RedFox
01-05-2024
Lees meer
IMG_3923

RedFox® eigen transport

Omdat de meeste orders niet met de normale pakketdienst mee kunnen leveren wij vaak zelf de bestellingen op het gewenste afleveradres. Zo weten we zeker dat uw order in goede staat en op de afgesproke...

Redactie RedFox
29-04-2024
Lees meer
Menu