Unilin-isolatie-sfeer2

Een goede isolatie is belangrijk voor de verduurzaming van het huis, zo is het kostenbesparend omdat je minder warmte verliest en de temperatuur beter behouden blijft in huis. Zo is er minder energie nodig voor het verwarmen óf verkoelen van het huis. Daarnaast vermindert het de kans aanzienlijk op lekkages, schimmelgroei en andere vochtproblemen. Als er een dak opnieuw bedekt moet worden is dat de uitgelezen kans om het dak gelijk goed te isoleren. RedFox® heeft hiervoor alle materialen onder één dak waar u jarenlang mee vooruit kunt. PIR is een hoogwaardig isolatiemateriaal die bestaat uit een kunststof schuim dat is samengesteld uit geselecteerde polymeren en additieven.

Waarom PIR?

Wij werken met de PIR isolatieplaten van Unilin, en dat is niet zomaar! Een ontzettend duurzame methode van isoleren door de goede isolatiewaarde van PIR en het feit dat PIR levenslang meegaat. In al die tijd behoudt PIR zijn vorm en de isolerende eigenschappen. PIR is relatief dun en daarmee zijn de transportkosten lager, het is makkelijk en vlot te verwerken. Het is stevig materiaal wat ongevoelig is voor vocht en het voldoet aan officiële milieu verklaringen zoals ATG- en CE-markeringen. PIR kan volledig gerecycled worden en laat daarom geen afval achter.

Hoe isoleer ik mijn dak met PIR?

Allereerst is het van belang om eventuele oude dakbedekking te verwijderen om zo weer te starten met een kale ondergrond. Op het gestripte dak wordt dan de dampwerende folie aangebracht, door de folie worden vochtproblemen voorkomen en daarom is dampwerende folie noodzakelijk. Als de folie is aangebracht kunnen de PIR platen geplaatst worden. Plaats deze zo dat de platen verspringen van elkaar en zorg dat ze zo dicht mogelijk tegen elkaar aanleggen. De platen worden vastgeschroefd met isolatieschroeven met drukverdeelplaatjes. Gebruik schroeven die 2cm langer zijn dan de isolatieplaat zodat u niet door het dakschot heen schroeft. Dan is het tijd voor de EPDM! Hoe deze gelegd moet worden leest u in de montagehandleiding.

Deel via

Bekijk hier gerelateerde berichten

Unilin-isolatie-sfeer2

Isoleren met Unilin PIR isolatie

Een goede isolatie is belangrijk voor de verduurzaming van het huis, zo is het kostenbesparend omdat je minder warmte verliest en de temperatuur beter behouden blijft in huis. Zo is er minder energie ...

Redactie RedFox
01-05-2024
Lees meer
IMG_3923

RedFox® eigen transport

Omdat de meeste orders niet met de normale pakketdienst mee kunnen leveren wij vaak zelf de bestellingen op het gewenste afleveradres. Zo weten we zeker dat uw order in goede staat en op de afgesproke...

Redactie RedFox
29-04-2024
Lees meer
Menu