Waar komt EPDM vandaan?

Redactie RedFox
15-03-22

Wilt u uw dak waterdicht maken of uw dak vervangen? Er zijn verschillende dakfolies die u kunt kiezen, wij adviseren EPDM. In deze blog vertellen we wat EPDM is en waar het vandaan komt.

Oorsprong EPDM

Rubber komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De bewoners maakten het product van de “wenende boom” oftewel rubberboom om bijvoorbeeld beelden van goden of drinkflessen te maken. Er werden inkepingen gemaakt in de rubberboom en het sap van de boom werd opgevangen in kommetjes (zie foto).

Door een tekort aan natuurrubber heeft Duitsland tijdens de eerste wereldoorlog het kunstmatige rubber uitgevonden. Hieruit is uiteindelijk ook het EPDM ontwikkeld, dat we nu kennen. Dit EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer.

We gebruiken nu helemaal geen natuurrubber meer; tegenwoordig is EPDM-dakbedekking een rubberen flexibele dakbedekking die meestal uit 1 gedeelte bestaat. Maar EPDM is nog steeds één van de duurzaamste dakfolies!

Duurzame dakbedekking

Waarom is EPDM zo duurzaam? Omdat van alle dakbedekkingen EPDM de meeste levensjaren heeft, wel meer dan 50 jaar! Bovendien wordt er weinig energie verbruikt bij de productie ervan.

EPDM is door Greenpeace zelfs uitgeroepen tot het meest duurzame dakmateriaal.

Het is dan ook door Greenpeace zelf gebruikt in hun nieuwe duurzame kantoor in Amsterdam. EPDM is zo duurzaam vanwege de lange levensduur maar ook omdat er weinig energie wordt verbruikt met de productie ervan.

Voor vragen staan we voor u klaar! U kunt ons bereiken via de mail op info@redfoxepdm.nl of telefonisch via +31 (0)416 750 255.

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.