Voordelen EPDM

Redactie RedFox
16-04-20

Waarom EPDM als dakbedekking?

Heeft u een dak dat (opnieuw) bedekt moet worden? Bijvoorbeeld een dak van een aanbouw, carport, tuinhuis of van een complete bedrijfshal? U kunt uit heel veel verschillende soorten dakbedekking kiezen: EPDM, bitumen, metaalplaten, PVC-platen, zink, etc. Maar waarom zou u dan voor EPDM kiezen?

Voordelen van het toepassen van EPDM als dakbedekking

EPDM-dakbedekking heeft veel voordelen t.o.v. de hiervoor genoemde dakbedekkingsmaterialen:

1. EPDM is goedkoper dan andere materialen

Doordat EPDM een veel langere levensduur heeft dan andere dakbedekkingsmaterialen - namelijk minimaal 50 jaar - kost EPDM een stuk minder per m² dan andere soorten dakbedekking.

2. EPDM kunt u op maat bestellen

EPDM is een dakbedekking van rubber en kan op maat gemaakt worden voor elk dak. Dat past dus altijd! Wij kunnen dit natuurlijk voor u doen.

3. EPDM is superlicht materiaal

EPDM is slechts 1.14mm - 1.4mm dik en dat is veel dunner dan bijvoorbeeld bitumen (bitumen heeft vaak een eerste laag van 3 mm en een toplaag van 4 á 5 mm). EPDM-dakbedekking is dus in vergelijking met bitumen of zink erg licht, waardoor het verwerken en het aanbrengen een stuk gemakkelijker is.

4. EPDM kunt u eenvoudig zelf leggen

Omdat EPDM-dakbedekking zo licht is, is het flexibel en goed wendbaar. Waardoor u het gemakkelijk zelf kan leggen. Mocht u tips willen hebben, dan hebben wij voor u op ons YouTube kanaal allerlei tutorials klaargezet die gaan over het leggen van ons RedFox® EPDM. Wel zo gemakkelijk!

5. EPDM kan vaak als 1 geheel gelegd worden dus naadloos

EPDM hoeft niet in stroken te worden aangebracht, maar kan juist in één geheel op het dak worden gelegd, écht zonder naden. Dit heeft als grote voordeel dat het dak absoluut waterdicht is!

6. EPDM is bestand tegen logen, zuren, zouten, micro-organismen en zure regen

EPDM is een rubber folie en is zo gemaakt dat het tegen allerlei logen en zuren kan. Dit maakt EPDM de perfecte oplossing voor een dak!

7. EPDM is zeer flexibel en rekbaar materiaal, dus makkelijk te verwerken

EPDM blijft elastisch tussen -35°Celsius tot 120°Celsius. Dit heeft als voordeel dat het gemakkelijk te verwerken is. De rekbaarheid van EPDM is wel 400%! Hierdoor blijft het EPDM in goede staat (geen barstjes of haarscheurtjes) bij hele koude en hele warme weersomstandigheden. 

8. EPDM is één van de veiligste toe te passen dakbedekking

EPDM wordt met lijm (contactlijm, spuitlijm of lijmspray) vastgeplakt -dus niet met open vuur- wat een stuk veiliger werken is. Zo brengt het aanbrengen van bijvoorbeeld bitumen een stuk meer risico’s met zich mee, omdat bitumen met open vuur tot vloeibaar verwarmd moet worden. Bovendien is onze EPDM vliegvuurbestendig (FR), dus is bestand tegen door een krachtige wind overgewaaid vuur, hetzij bij een brand, hetzij bij het afsteken van vuurpijlen. Dit is een kwaliteitseis, die in Nederland van toepassing is. Vliegvuurbestendige dakfolie is herkenbaar door de code FR die op de folie geprint staat. Volgens NEN 6063 wordt in het bouwbesluit bepaald dat een bovenzijde van een dak niet brandgevaarlijk mag zijn.

9. EPDM is zeer UV-bestendig

Dit houdt in dat het EPDM - ondanks de zwarte kleur - niet verhardt onder invloed van de zon en dus niet verweert. 

10. EPDM is toepasbaar op elke ondergrond

EPDM kan gebruikt worden op diverse materialen/ondergronden als hout, gecacheerde PIR/PUR-isolatie, bestaande bitumen dakbedekking, beton, metselwerk, aluminium, zink en lood. Bijkomend voordeel van een EPDM-dak is dat de ondergrond (welke dan ook) niet eerst verwijderd hoeft te worden. Dat scheelt u veel extra werk! Checkt u wel altijd de belastbaarheid van het dak en de staat van de ondergrond (de dakconstructie) – die moet natuurlijk voldoende goed zijn.

Bent u ervan overtuigd dat EPDM-dakbedekking de beste oplossing is voor uw probleem? Wij hebben alle materialen als EPDM-folie,  EPDM-contactlijmaluminium daktrimmen en andere materialen op voorraad in onze winkel in Veen liggen. U kunt natuurlijk ook gewoon EPDM in deze webshop bestellen. U ziet dan meteen wat de kosten van het te bestellen EPDM zijn.

Ons label RedFox® EPDM staat garant voor de beste kwaliteit! Wilt u meer weten of EPDM willen bestellen, klik dan door naar onze EPDM-dakbedekking. Mocht u het uzelf gemakkelijk willen maken, neemt u dan eens een kijkje bij onze EPDM-totaalpakketten, daarin zit alles dat u nodig heeft!

Voor vragen staan we voor u klaar! U kunt ons bereiken via de mail of telefonisch via +31 (0)416 750 255. RedFox® EPDM-dakbedekking - een waterdicht systeem.

Opmerkingen (0)

Schrijf een opmerking en deel uw ervaringen met dit bericht.