Filteren
Filteren
DikteUitleg
tot
Prijs
tot

Nieuw EPDM-dak leggen? Ook isolatie is belangrijk!

Een goede dakisolatie bespaart energie

Bij het leggen van een nieuwe dakbedekking, wordt vaak ook meteen naar het isoleren van het dak gekeken. In deze tijd van hoge energieprijzen is het belangrijk om een goede isolatie van uw dak te hebben! Warme lucht stijgt altijd naar boven. Wanneer een dak niet geïsoleerd is, gaat de meeste warmte dan ook via het dak verloren. Door duurzame dakisolatie aan te laten brengen, valt er veel winst te behalen in de stookkosten.

PIR-isolatieplaten | wat is PIR?

PIR platen zijn platen gemaakt van PIR, een harde kunststof dat veelvuldig wordt gebruikt voor warmte isolatie. De afkorting PIR staat voor Polyisocyanuraat. Een hele mond vol, daarom hanteren we de afkorting PIR voor alle materialen gemaakt van deze kunststof.

PIR isolatie heeft een gesloten cellenstructuur, wat zorgt dat het materiaal altijd vrij van vocht blijft. Vocht kan er simpelweg niet doorheen komen. Door deze gesloten cellenstructuur, isoleert PIR isolatie uitstekend de warmte binnen uw woning. In de zomer wordt de warmte namelijk zo lang mogelijk buiten de deur gehouden, maar in de winter zorgt PIR er juist voor dat de warmte niet uit uw woning kan ontsnappen en de kou van buiten niet naar binnen door kan dringen.

PIR-isolatieplaten | de voordelen

Het gebruik van PIR kent veel voordelen: PIR is namelijk stevig, licht van gewicht en heeft een hoge isolatiewaarde. Dankzij deze eigenschappen is PIR het meest populaire isolatiemateriaal van dit moment. Zo wordt PIR isolatie gebruikt voor het isoleren van daken, muren, vloeren, plafonds. Ook voor na-isolatie is PIR isolatie zeer geschikt, want vanwege de hoge isolatiewaarde kunt u dun isoleren. PIR isolatie is vochtbestendig en daarom kan er ook van buitenaf met PIR worden geïsoleerd, bijvoorbeeld op een hellend of plat dak. De PIR platen zijn krimpvrij, maar is als product niet flexibel.  Een goede afwerking met onze platen is dan ook vereist, want door eventuele kieren kan de warmte alsnog verloren gaan. Gebruik hiervoor de speciale tape en purschuim, die u op onze website kunt bij bestellen.

PIR dakisolatie heeft veel goede eigenschappen

Steeds vaker zien we dat PIR-isolatieplaten worden gebruikt in plaats van van oudsher gebruikte materialen als steenwol of glaswol. Dat is niet voor niks. Het grote voordeel van PIR-isolatieplaten is dat ze een hoog rendement hebben. Dit komt doordat isolatieplaten een stuk dunner zijn (en dus minder ruimte innemen dan bijv. steenwol) terwijl de isolatiewaarde even hoog is of hoger-afhankelijk van welke dikte toegepast wordt!

PIR dakisolatieplaten | direct te verwerken

Een groot voordeel van het gebruik van PIR-isolatieplaten op een EPDM-dakbedekking is dat u ons EPDM direct op deze platen verlijmt zonder voorbehandeling. Dat scheelt u dus tijd en geld! 

PIR dakisolatieplaten | direct beloopbaar

Een ander voordeel is dat PIR-isolatieplaten makkelijk te leggen zijn en direct beloopbaar zijn, wel zo gemakkelijk als u een dak aan het leggen bent.

PIR-isolatieplaten | de beste optie

In ons assortiment voeren we isolatieplaten van de topmerken Bauder en Unilin. Deze kwalitatief hoogwaardige PIR-isolatieplaten bieden wij u aan in verschillende diktes.  Deze platen brengt u aan onder de EPDM-dakbedekking; de platen kunnen eenvoudig worden vastgeschroefd met speciaal hiervoor ontwikkelde isolatieschroeven.

Vergeet uw dampwerende folie niet bij het aanbrengen van de isolatie!

In veel gevallen is het aan te bevelen om eveneens een dampwerende folie onder het dak aan te brengen. Tegenwoordig worden gebouwen heel goed geïsoleerd, zodat er condens aan de binnenkant kan ontstaan met gevolgen als schimmel, vochtplekken en dergelijke. Daarom is het bij elke dakbedekking belangrijk dat u ook de binnenzijde van uw dak niet vergeet goed af te werken.

Onze isolatieplaten zijn brandveilig, speciaal bedoeld voor platte daken en vormen een perfecte isolatie in combinatie met onze EPDM-dakbedekking.

Nieuwsgierig geworden naar de vele toepassingen van dit mooie product? Of heeft u vragen over levering en naar de vele mogelijkheden? Neem dan contact met ons deskundig team op van Red Fox EPDM!

EPDM-dakbedekking op maat met PIR-isolatieplaten
EPDM-dakbedekking op maat met PIR-isolatieplaten